Израелци харесаха Габрово за бизнес

Posted by at 6:20 0 Comment Print

“За първи път съм в Габрово, но мога да ви уверя, че идвам тук с много сериозни намерения за бъдещо сътрудничество с този град”, каза кметът на израелския град Петах Тиква, Ицик Браверман. Кметът на Габрово Таня Христова посрещна Браверман в общината. Интерес за делегацията представляваха възможностите за инвестиции в града и работещите предприятия. Израелците посетиха заводите “Мехатроника”, “МАК” и “Импулс”.

Делегацията беше в Габрово по повод концерта на младежкия оркестър и хор на град Петах Тиква, който се проведе от 19 часа в Дом на културата “Емануил Манолов”. Габрово е един от петте български града, които бяха избрани за подобни концерти, като благодарност на израелския народ към българските пожарникари, ангажирани в спасителната операция по време на пожара в планината Кармел през 2010 г.”Искам да представя Габрово пред компаниите в Петах Тиква – всички търсят нови пазари. Освен това при нас зимният спорт не съществува”, е казал кметът на израелския град, след като се е запознал с възможностите за зимен туризъм в местността Узана. Голям интерес сред гостите е предизвикал и габровският карнавал. След като са разглеждали албума, посветен на събитието, са изразили желание да се включат във фиестата през следващата година.
standartnews.com

ОБЛАСТ ГАБРОВО

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД