Няколко села си избраха нов кмет на частични избори

Posted by at 5:34 0 Comment Print

В силистренското село Средище спечели Недялка Добрева от БСП, която бе избрана с 377 гласа или 70.07%. Нейният опонент Георги Краев, издигнат от инициативен комитет като независим кандидат, получи доверието на 161 избиратели – 29.93 на сто.Право на глас в селото имат 1129 души. Регистрирана е избирателна активност 49.78 на сто. Досегашният кмет на селото Георги Василев е подал оставка по лични причини.

Приключиха изборите за кмет и в селата Вардун и Руец, община Търговище и поповското село Гагово. Изборният ден е протекъл спокойно, без депозирани жалби и сигнали за нарушения, съобщиха за БТА председателите на Общинските избирателни комисии в Търговище и Попово.

В село Вардун, където кандидатите за поста бяха трима – Янко Янков от ГЕРБ, Желю Василев от БСП и Иван Иванов от ДПС, са гласували 332 от имащите право на глас 770, вписани в избирателния списък.

Активността е 43,11 процента, каза председателят на ОИК – Търговище Гергана Цонева. Там ще има балотаж между кандидатите на ДПС и БСП.

В Руец кандидатът бе само един – издигнатият от ДПС Ибрям Ахмедов. В двете избирателни секции правото си на вот са упражнили 287 души или 33,65 на сто.

В Гагово избирателната активност е висока – 58,40 на сто, гласували са 372 избиратели от имащите право на глас – 637, каза председателят на ОИК – Попово Данчо Николаев. Кандидатите за поста са четирима – Стефан Стефанов от ГЕРБ, Неджатин Реджебов от ДПС, Румен Иванов от РЗИ и Георги Георгиев – независим, издигнат от Инициативен комитет.

В Руец до частичните избори се стигна, след като досегашният кмет Байрамали Черкезов е подал оставка след заболяване. Досегашният кмет на Вардун Николай Славов е пък е извън страната. В Гагово частичните избори бяха насрочени, заради кончината на досегашния кмет Петя Петрова.

dnes.bg

МЕСТНИ ИЗБОРИ РЕГИОНАЛНИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД