Кметове искат летище в Пиринско заради туризма

Posted by at 11:36 0 Comment Print

Шансът Пиринско да има летище е в Гоце Делчев. Преди няколко години столична фирма купи имот на министерството на отбраната край гоцеделчевското село Мусомища. Преди две години започна изготвянето на работен проект, а до 30 ноември миналата година трябваше да е готов Подробният устройствен план и да се издаде строително разрешение.

Целта на дружеството бе да възстанови дейността на бившето военно летище и да създаде възможност да се ползва за граждански полети на обща авиация и за чартърни полети за превоз на пътници от и до България. Планира се да се обслужват основно нуждите на туристическия сектор в Пиринския край – зимен, културен, селски и СПА. „Проблемът е, че за този проект се очакваше финансиране от КТБ. Но проблемът с тази банка стопира развитието на нещата. В момента не се прави нищо”, разкриха от община Гоце Делчев.
Според инвестиционния проект летище “Пирин” трябваше да приема граждански и чартърни полети за нуждите на туристическата индустрия в района и щеше да е единственото такова съоръжение в Благоевградска област.
standartnews.com

РЕГИОНАЛНИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД