Три села от община Георги Дамяново искат да преминат в община Монтана

Posted by at 7:57 0 Comment Print

На последното си заседание общинският съвет в Монтана прие молбата на жителите на селата Видлица, Чемиш и Каменна Рикса, община Георги Дамяново, да преминат към община Монтана. И в трите са събрани подписки, в които са участвали над 90 процента от живеещите в тях.

Ако и общината в Георги Дамяново уважи желанието на хората, то трябва да се проведат референдуми за отделянето от едната и преминаването към другата община.

В село Видлица живеят 60 избиратели, в Чемиш – 64, а в Каменна Рикса – 105. Мотивите на жителите им за смяната са нередовен транспорт до сегашния общински център, лошо административно обслужване – за една услуга се налагали няколко ходения до Георги Дамяново, неотпускане на работни места по програмите за социална заетост, зле поддържана инфраструктура на трите села за сметка на общинския център.

Преди три години от община Георги Дамяново се отдели и село Горно Церовене. И то премина към община Монтана. Така общият брой на селата в община Монтана стана 23, а с новите три ще нарастне на 26.
standartnews.com

РЕГИОНАЛНИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД