Предизборни обещания 2017

Posted by at 7:12 0 Comment Print

Приоритетите в управленската програма на ГЕРБ са увеличение на минималната работна заплата от сегашните 460 на 650 лева. Партията обещава 1500 лева средна работна заплата. В съдебната реформа, според плана на ГЕРБ, трябва да има справедливост и сигурност. Осъдените на последна инстанция ще се закопчават още в съдебната залата. На гражданите, пострадали от корупция на пътя, обещаха камери във всяка кола на КАТ. Единен орган ще бори корупцията по високите етажи на властта. Застъпиха се и зад въвеждането на  доброволна военна служба.

БСП тръгва към предсрочните избори с обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор “Сигурност” и военни.Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно”. Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.
Бившият кандидат за президент и лидер на партия “Воля” Веселин Марешки обеща в Банско да има втори кабинков лифт. Още от обещанията му: най-ниската пенсия да е 230 лева, а най-ниската заплата – 600 лева. Учениците също да получават парични помощи, но само тези, които имат успех над 4,50 и нямат неизвинени остъствия. ВОЛЯ е за увеличаване на раждаемостта като всяко семейство да получава по 1000 лева за раждането на всяко дете до трето, но само ако родителите са над 21 годинии и имат минимум средно образование. За младите семейства ще има и други преференции -  апартаменти на изплащане в срок от 10 години на преференциални цени от 300 евро за квадратен метър.
Реформаторският блок предлага: Без помощи за неуки безработни. Друг реформаторски приоритет е “мек вариант на образователен ценз при гласуване”. Идеята е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното.
“Нова република” има високи политически амбиции, които включват и свикването на Велико народно събрание  и преизграждане на някои от институциите на републиката. Според Мартин Димитров 6-7% икономически растеж годишно е реално постижим и след 4 години това ще доведе до 50% ръст на доходите. Ще работим за това и нищо по-малко, справяйки се с картелите, монополите, гарантирайки ниските данъци в България.
Политическите цели на “Да България” са три:  гарантиране на върховенството на закона и ефективно и достъпно правосъдие; ускоряване осезаемо темповете на развитие на страната; и целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.
„Обединени патриоти” ще работят за намаляване на неграмотността сред ромите и задължителна 6-месечна казарма.
Целта и основната идея на коалиция АБВ – Движение 21 е да се бори с популизма и да представи една разумна, умерена и прагматична алтернатива на “тази ширеща се демагогия, която наблюдаваме особено силно от страна на т.нар. системни партии в България”.
Карикатура: Чавдар Николов – в. Труд

АНАЛИЗИ ИЗБОРИ 2017

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД