Празникът на града – добър старт на Велико Търново за Европейска столица на културата

Posted by at 10:22 0 Comment Print

По думите на кмета Даниел Панов  тазгодишният празник на Велико Търново е посетен от рекорден брой старостоличани и гости. „Това е един добър старт за града и за инициативата за кандидатстването му за Европейска столица на културата. Разчитам на вашето съдействие, защото когато сме повече, винаги нещата стават по-добри и качествени. Благодаря и на всички граждани и гости, които спазваха мерките за безопасност. Статистиката сочи, че около 30-35 хиляди души е имало само в празничния за Велико Търново 22 март. Никак не е малко и без значение празникът да бъде проведен по този начин и с тази добра организация. Най-важното е, че нямаше никакви произшествия”, подчерта още градоначалникът.

Много престижни събития в областта на културата, спорта и туризма са предвидени още през тази година. Даниел Панов подчерта и факта, че заедно с управителя на Младежкия дом в старата столица обмислят редица инициативи, с които да бъде развита дейността на културната институция в старата столица.

Грамоти в знак на признателност и уважение днес получиха началникът на НВУ „Васил Левски” бриг. Ген. Цветан Харизанов; комисар Йордан Йорданов, началник отдел ПБЗН; Николай Иванов, началник сектор КАТ; комисар Живко Коцев, директор на ОДМВР; гл. инсп. Димитър Коев, началник РУП; Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий; директорът на РИМ – Велико Търново Иван Църов; Върбан Минев от клуб „Традиция”; инж. Филип Маринов, изп. дир. „Пътни строежи”; ръководители на Общински детски комплекс, Младежки дом – Велико Търново; представители на спомоществователите; директори на училища и детски градини от Велико Търново, Килифарево и Церова кория.

ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД