Маргарита Попова откри екопътека Бяла река в националния парк „Централен Балкан”

Posted by at 18:06 0 Comment Print

Заедно с министъра на околната среда и водите Нона Караджова и генералния директор на ГД „Околна среда” на Европейската комисия Карл Фалкенберг, вицепрезидентът откри екопътека Бяла река в националния парк „Централен Балкан”.

В националния парк „Централен Балкан” в Калофер Попова взе участие в отбелязването на 20-годишнината от създаването на мрежата от защитени територии НАТУРА 2000. Вицепрезидентът подчерта, че Европейския съюз остава водещ в световен план, а България е пример за ефективното приложение на политиките за защита, възстановяване и запазването на баланса на околната среда.

България е втората държава в ЕС с най-голям процентен дял на територията, която попада в обхвата на мрежата НАТУРА 2000. Затова е необходимо да продължат устойчивите усилия за опазването на природното богатство на страната ни както от страна на институциите, така и на всеки гражданин. Маргарита Попова отбеляза, че за пет години европейско членство в България беше разгърната видима и мощна гражданска инициатива в защита на околната среда, а все повече компании инвестират в „зелени” политики. Като особено значим процес в българското общество вицепрезидентът открои факта, че все повече млади хора възприемат екологията като „важен барометър за модерност”. „Членството на България в ЕС донесе много добавена стойност в различни области на обществения и политически живот, но една от най-значимите стойности е грижата и инициативността в опазването на околната среда”, каза още Маргарита Попова.

Президентство

Северен централен

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД