Дани Каназирева: Няма да се кандидатирам за депутат

Posted by at 13:19 0 Comment Print

Не мога да пренебрегна огромното доверие, което ми гласуваха хиляди пловдивчани

 Категоричното си решение да не се кандидатира за депутат в следващото народно събрание и да не участва в избирателните листи на „Движение България на гражданите”, обяви днес на пресконференция  координаторът на партията за Пловдив-област и общински съветник Дани Каназирева в отговор на журналистически въпрос и по повод на появилите се напоследък информации, които й отреждат първо място в листата на областта. Взех това решението преди няколко седмици – допълни Каназирева – и първо уведомих колегите си от Националния съвет и г-жа Кунева, запознах ги с мотивите си, радвам се, че ги уважиха и ме подкрепят напълно.

Още от момента, в който подкрепих г-жа Кунева на президентските избори, и после, когато подкрепих политическия проект “Движение България на гражданите”, имаше подозрения, че го правя, за да използвам партията като трамплин и ракета носител към парламентарните банки – сподели Каназирева и добави, че от началото единственият й мотив е бил този, че припознава ценностите на “Движение България на гражданите” като свои, а партията като алтернатива на ненормалността, некадърността, които царяха в последните години в България. Не съм поставяла условия нито когато подкрепих г-жа Кунева, нито съм се пазарила за листи, когато поех изграждането на партийните структури в най-тежката област на България – беше категорична Каназирева.

Дойде време, и хората по площадите го показаха, в което всеки отговорен политик трябва да направи крачка назад в собственото си самочувствие и его – мотивира решението си Дани Каназирева – да се поспре, да се заслуша в това, какво искат хората, и да прецени как и къде би могъл да бъде най-полезен. Моето място е тук, в Пловдив и региона, познавам добре проблемите и от години работя на експертно ниво за решаването им. Не мога да пренебрегна и огромното доверие, което ми гласуваха хиляди пловдивчани само преди година и половина на местните избори, и съм твърда в позицията си, че отговорното политическо поведение е да работя в Пловдив и в региона и да оправдая това доверие – заяви Каназирева и изрази убедеността си, че пулсът на хората се усеща най-добре по места и че е време за реална децентрализация на властта – което означава справедливо разпределение на публичния финансов ресурс между държавата и общините и делегиране на общините не само на задължения, но и на права.

Не се вземам толкова насериозно и никой политик не трябва да го прави, затова не смятам, че с отказа си от участие в листите, оставям празно място, което няма кой да запълни – заяви в отговор на журналистически въпрос Каназирева и добави, че за година почти денонощна работа в областта е успяла да събере в 17-те общински екипа на “Движение България на гражданите” толкова качествени хора, които добре познават региона и проблемите му и притежават необходимата експертност, че могат да запълнят не една, а три листи. Вярвам в екипите си, стоя зад тях и съм сигурна, че с общи усилия ще отстояваме ценностите, които са ни събрали, връщането на нормалността в държавата и смяната на порочния политически модел.

ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД