Инфотур предизвиква интереса към Видин

Posted by at 15:35 0 Comment Print

Видин. Инфотур за откриване на туристическия сезон втори ден продължава във Видин, съобщиха от местната община. Целта е да бъде провокирано вниманието на туристическите фирми към Видин и да бъдат разкрити неговите възможности за нов трансграничен маршрут. Първи по него ще преминат представители на туристически агенции, екскурзоводи и духовници, които ще се убедят във възможностите за религиозен туризъм.

Маршрутът започва от Видин, където на гостите ще се показва крепостта “Баба Вида”, архитектурният паметник “Кръстата казарма”, митрополитският комплекс и джамията на Осман Пазвантооглу. След това участиците в инфотура ще се запознаят със забележителностите на районите на румънския град Калафат и на сръбския Неготин.

Туристическата дестинация е наречена “Балкански триъгълник”. Участниците в инфотура получават и информационни материали за хотелите и заведенията, в които могат да отседнат в трите страни. За тях във Видин в събота бе организиран концерт на самодейци от школите на читалище “Цвят” и изложба на занаятчийски сувенирни стоки. Лично кметът на Видин Герго Гергов прие туристическите представители и ги помоли да включат Видин в своите маршрути и оферти.

StandartNews

ОБЛАСТ ВИДИН

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД