Стотици от Пловдив и областта оттеглиха доверието си от “Движение България на гражданите”

Posted by at 8:58 0 Comment Print

Дани Каназирева: Няма да участваме в поредната политическа лъжа

 873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви днес областният координатор Дани Каназирева и подчерта, че за първи път се случва нещо подобно в българската политическа история. В зала „Принцес” на хотел Тримонциум се събраха над 500 души – общински екипи и членове на партията и сдружението, за да заявят, че вече не вярват в политическия проект на Меглена Кунева и не искат да са част от него.

Дани Каназирева припомни как преди година много хора  са повярвали в каузата на “Движение България на гражданите”, в обещанията за промяна на политическия модел – промяна, която ще отреди водещо място в управлението на страната на гражданите, че основна ценност на тази политическа формация е връщането на справедливостта и ясните правила, че хората ще имат  най-висока тежест, когато се решава кое е правилно и кое не.

„Днес, година по-късно, пак сме тук – за един труден и честен разговор. Труден, защото честните разговори в българската политика не се толерират, казването на истини – също. Днес обаче ние ще направим точно това – ще кажем истината. Истината за поредните неслучили се обещания и за това, как гражданите станаха параван за лични амбиции и тяснопартийни интереси” – заяви Каназирева и сподели, че за по-малко от година е станало кристално ясно, че първоначално декларираните ценности на движението са единствено политически пиар, примамка за гласоподаватели, и от самото си създаване проектът “Движение България на гражданите” е бил последователно провеждана схема с единствена цел да се обезпечи влизането в парламента на приближените на основните фигури в партията. Няма друго обяснение на факта, че когато хората са на улицата, когато площадите на България се тресат от виковете им за справедливост и смяна на порочните политически практики, начело на листите на движението, което се обяви за проводник на гражданското начало и принципите на справедливост, доминират туристи и парашутисти от партийния елит в София – верни, дисциплинирани и послушни – и бяха пренебрегнати трудът, усилията, авторитетът и капацитетът на хората по места – категорична е Каназирева. Тя припомни, че преди повече от месец безусловно, доброволно и публично се е отказала от участието си в депутатските листи, с което е искала да даде ясен сигнал, че за нея листите не са самоцел, че не трябва да бъдат самоцел и за партийния елит от София.

Митът за това, че “Движение България на гражданите” е на гражданите, рухна болезнено още при първия намек за власт – заяви Каназирева и увери, че партия, която не може да приложи в собствената си практика принципите на справедливост и зачитане на хората, няма как да ги приложи и при управлението на държавата.

 Бързо рухнал и митът, че “Движение България на гражданите” има ясни и изпълними идеи за развитието и управлението на страната.

Още при първите срещи на експертите на партията с хората в областта, още при първите тематични форуми и кръгли маси се чуват много гласове на членове и симпатизанти, че липсва конкретика, задълбоченост и ясна визия за това, как трябва да се случват нещата в България. А дългоочакваната платформа на Движението – 31 неща, които трябва да променят живота ни – структурите определят като повърхностна, пълна с метафори, празни обещания и популизъм, достоен за лява партия.

Категорично си несъгласие  с преповторената няколко пъти в последните два месеца от г-жа Кунева и различни представители на ръководството на партията теза, че има възможност за следизборни договорки, формулирани уклончиво като подкрепа, заявяват екипите на движението в областта. Освен че тази теза подменя многократно заявяваната позиция – коалиции на никаква цена, – те смятат, че тя подменя и волята на хората, които са подкрепили партията и заради категоричните заявки, че няма да участва в безпринципни договорки и неясни политически експерименти.

Дани Каназирева благодари на екипите и на стотиците членове за смелостта да застанат с лицата си, и за честността да заявят истината и да отстояват принципите и ценностите, които са ги събрали.

Имахме два възможни пътя пред себе си. Първият беше да продължим да участваме в лъжата. Вторият е този, по който вървим днес, пътят на трудната истина, но сме сигурни, че това е правилният път и че ви го дължим – заяви Каназирева от името на екипите си и допълни:

Само преди няколко месеца, при учредяването на партия “Движение България на гражданите”, г-жа Кунева се обърна към нас с думите: Не се отказвайте, можете! Вие сте гръбнакът на нацията и трябва да го държите изправен!

Днес ние, от “Движение България на гражданите” – Пловдив-област, най-голямата област в България, областта с най-много привлечени членове, казваме: Госпожо Кунева, отказваме се! Точно защото можем и искаме да държим гръбнака си изправен. Отказваме се, защото вече не ви вярваме!

ИЗБОРИ 2013 ОБЛАСТ ПЛОВДИВ ПОЛИТИКА

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД