На изборите ще може да се гласува за 38 партии и 7 коалиции

Posted by at 11:29 0 Comment Print

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да заличи регистрациите за участие във вота на 5 партии – “Синьо единство” на Надежда Нейнски, “Обединена Социалдемокрация”, Земеделски народен съюз, Национално движение за права и свободи (НДПС) и Политически клуб “Екогласност” на Емил Георгиев. Комисията е уважила само искане на коалиция „ВМРО-Орлов мост” за самостоятелно явяване на двете политически формации на изборите на 12 май.

Това обяви говорителят на ЦИК Бисер Троянов с уточнението, че в крайна сметка на изборите ще може да се гласува за 38 партии и 7 коалиции.

Някои от партиите са поискали също така да им се възстанови и внесеният безлихвен депозит от 10 000 лв. в ЦИК. От изборния орган обаче отбелязват, че сумата се възстановява на партиите, получили повече от 1% от гласовете на избирателите.

Жребият за разпределяне на номера на бюлетините пък е 9 април.

24 часа

ИЗБОРИ 2013 ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД