Светлинен спектакъл открива реставрирания археологически комплекс “Калето” край Мездра

Posted by at 18:08 0 Comment Print

Светлинен спектакъл “Легенди от миналото” ще даде утре началото на туристическите атракции в реставрирания с близо 4 милиона лева от оперативна програма “Регионално развитие” археологически комплекс “Калето”, намиращ се входа на Мездра, съобщиха от общинската администрация.
По проекта на общината “Историята, културата и природата- туристическите атракции на Мездра” бяха извършени реставрационно-консервационни работи на античната и средновековна крепост “Калето” и обособяване на посетителски маршрути в нея. За подобряване на достъпа до комплекса бе разширен и реконструиран съществуващият паркинг, обновена парковата зона и изградени специални естакади за достъп на хора с увреждания. Към комплекса бяха построени посетителски информационен център с експозиционна зала, в която ще бъдат представени находките от разкопките в един от малкото многослойни археологически обекти в страната, обхващащи епохите от праисторията до края на Втората българска държава.
Официалната церемония по откриването на обекта ще се състои на 1 юли от 12 часа в комплекса, а светлинният спектакъл ще започне от 21 часа в амфитеатъра на “Калето”.

БТА

ОБЛАСТ ВРАЦА

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД