На 9 октомври приключва гласуването за “Кмет на гражданите”

Posted by at 5:54 0 Comment Print

Онлайн състезанието има за цел да популяризира добрите практики на общините, да покаже как градоначалниците подобряват работата си, взимайки примери от успешни колеги от Европа, какъв е ефектът върху живота на гражданите след избирането им за тяхни ръководители.

Конкурсът ще излъчи пбедители в няколко категории: Успешно привличане на инвестиции, Успешно усвояване на евросредства, Благоустрояване на градска среда, Развитие на туризма, Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца, Опазване на природата, Поддържане и развитие на спорта в града, „Кмет на гражданите” и „Кмет на годината”.

Всеки един от 264-те градоначалника в страната може да вземе участие в конкурса. В съревнованието са включени кметовете на В. Търново Даниел Панов, на Горна Оряховица Добромир Добрев, на Павликени Емануил Манолов, на Свищов Станислав Благов, на Лясковец Ивелина Гецова, на Елена Дилян Млъзев, на Златарица Пенчо Чанев, на П. Тръмбеш Георги Чакъров, на Стражица Детелина Борисова и на Сухиндол Пламен Чернев. Те присъстват със снимка и кратка биография. Някои са включили и постиженията, с които се гордеят в управляваната от тях община.

Интернет гласуването, което ще определи “Кмет на гражданите” стартира в началото на тази седмица и ще приключи на 9 октомври в сайта – konkurs.kmeta.bg. Победителите в останалите категории ще бъдат определени от самите кметове. С предварително получени потребителско име и парола, всеки един от тях може да гласува онлайн за негов колега в съответната категория.

Победителите ще получат специално изработени кристални статуетки, както и грамоти. Награждаването на „Кмет на годината” ще се проведе по време на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България на 14 октомври, от 20,00 часа в курорта „Албена”.

КАТЕГОРИИ

  • Успешно привличане на инвестиции
  • Успешно усвояване на евросредства
  • Благоустрояване на градска среда
  • Развитие на туризма
  • Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца
  • Опазване на природата
  • Поддържане и развитие на спорта в града
  • Кмет на гражданите
  • Кмет на годината

dariknews.bg

Северен централен Северозападен Североизточен Югозападен Югоизточен Южен централен

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД