Уникални места в България, за които не сте чували

Posted by at 6:26 0 Comment Print

Ковачевско кале

Това е късноримска крепост, която се намира близо до град Попово. В миналото районът е бил на дъното на море, за което свидетелстват намерените останки на мекотели. Смята се, че Ковачевското кале е построено през IV век. Крепостната стена е имала 17 кули и две порти. Разполагала е и с водопровод.
Божи мост (Жабокрек)
Божият мост, известен и като Жабокрек, е естествен скален мост, който се намира на около 15 км от Враца. Той е висок 20 м и широк около 25 м. Тунелът, който се е образувал от малка рекичка, течаща под моста, е дълъг 100 м. През лятото реката пресъхва и остават малки езерца с жаби, от където идва и името Жабокрек. Скалният феномен е обявен за природна забележителност през 1964 г.
profit.bg

Без категория ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД