Швейцарският посланик: Севлиево и Швейцария имат успешно сътрудничество

Posted by at 10:37 0 Comment Print

Възможности за обучение на ученици от Професионалната гимназия „Марин Попов“ в партньорство с училища от Швейцария със същото направление обсъдиха на среща в петък кметът д-р Иван Иванов и посланикът на Швейцария Н.Пр. Регина Ешер. „Ние сме готови да направим конкретни действия за партньорство и за обмен на ученици“, сподели кметът. От своя страна посланикът се ангажира в най-кратки срокове да организира среща между директорите на училищата.

По-късно Н.Пр. Регина Ешер участва в работна среща на Българо-швейцарската търговска камара с представители на деловите среди от Севлиево. „Севлиево и Швейцария имат вече една добра връзка чрез фирма АББ и това показва как едно сътрудничество може да е успешно“, заяви Н.Пр. Регина Ешер и допълни, че това е още една крачка към създаване на бизнес отношения между България и Швейцария.

Целта на срещата  бе да се обсъдят възможностите за съвместни инициативи и контакти между членовете на Българо-швейцарската търговска камара и други швейцарски фирми със бизнеса в Севлиево. На срещата бяха дискутирани актуалните проекти и перспективи за двустранно сътрудничество.

ОБЛАСТ ГАБРОВО

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД