Възстановената крепост „Ковачевско кале” край Попово бе открита за туристи

Posted by at 6:10 0 Comment Print

Около 4 милиона лева са били вложени по проект, за да може крепостта „Ковачевско кале” край Попово да добие сегашния си вид. Тя датира от IV век и е съществувала пред римската и ранно-византийската епохи.

Почти половин милион лева ще бъдат инвестирани за популяризирането на културно-историческото наследство в общините Исперих, Разград и Попово. Това ще стане по проект „Исперих-Разград-Попово: Път на древни култури и традиции”, разработен по ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА “РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ 2007-2013 Г.”. Бенефициент по проекта е ОБЩИНА ИСПЕРИХ, в партньорство с ОБЩИНА РАЗГРАД и ОБЩИНА ПОПОВО. Продължителността му е 24 месеца, a oбщата стойност – 481 830,24 лв., от които 24 091,52 лв. е собственото финансиране от трите общини-партньори.

Общата цел на проекта е развитието на регионалния туристически продукт, основан на природното, културно и историческо наследство в региона. Главното е увеличаване броя на посетителите и продължителността на техния престой, подобряване на сезонното и териториално разпределение на туризма, основано на интегрирано управление и маркетинг на дестинациите и използване на различни средства, техники и системи, осигуряващи ефективна туристическа информация и маркетинг.

В рамките на проекта ще бъде изработен пакет от маркетингово-рекламни продукти, съдържащ мултимедийни, печатни, интернет и др. продукти и способи, фестивален каталог, рекламни транспаранти с логото на туристическата дестинация за участие в туристически борси, рекламни пана, промоционална кутия с логото и слогана на дестинацията за пакетиране на рекламните материали, DVD с интерактивна презентация и интерактивни  електронни карти на туристически район “Исперих-Разград-Попово”, рекламен видео клип, 3 тематични видео-филми на 4-ри езика за туристическите маршрути, пакети и предимства на региона.

 

ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД