Милион за обновяване на Ардино и четири села в общината

Posted by at 18:30 0 Comment Print

Мащабен проект за „Подобряване на средата за живот чрез разработване на интегриран план за обновяване на Ардино и селата Горно Прахово, Брезен, Чубрика и Млечино” започва да се изпълнява в родопската община. За целта ще бъдат вложени 966 хиляди лева. Средствата са по мярка 332 от Програмата за развитие на селските райони.

„Това е логичното продължение на успешните начинания, които реализираме досега”, заяви кметът Ресми Мурад при символичната първа копка. Желанието на ардинци е районът да се превърне в привлекателно място за живеене и правене на бизнес, а селата също ще придобият нов облик. В продължение на 12 месеца ще бъде извършено благоустрояване на централния парк в Ардино и изготвяне на интегриран план за обновяване на общинския център.

Предвижда се също смяна на тротоарите по няколко градски улици. В центъра на с. Горно Прахово пък ще бъде обособено зелено пространство с алеи.

standartnews.com

ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД