Община Гърмен приключи проект за над 2 милиона лева

Posted by at 21:51 0 Comment Print

Приключи изпълнението на проект за реставрация, консервация и социализация на късноантичен град Никополис ад Нестум в Гърмен. На заключителна пресконференция в понеделник в присъствието на депутата от ДПС Ахмед Башев бе отчетено, че всички дейности са извършени съгласно изискванията. Кметът на общината Минка Капитанова уточни, че общата стойност е 2 085 375,15 лева, от които общинското съфинансиране е 106 771,41 лева.

“Очакваме истински бум на туристи от страната и чужбина заради превръщането на Никополис ад Нестум в туристическа атракция. Атракционно влакче ще вози гостите до селището, а там посетителите ще могат да стрелят с лък, да облекат римско облекло и да измайсторят различни съдове в грънчарската работилница”, заяви кметът на община Гърмен.

standartnews.com

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД