Разград, Попово и Исперих с общ туристически продукт

Posted by at 16:48 0 Comment Print

Общ туристически продукт разработват общините Исперих, Разград и Попово. Местните администрации обединяват усилията си за изработването на регионални маршрути, насочени към археологическото наследство, културните традиции и събитийните фестивали в региона.

Интегрираният подход предвижда дестинациите да бъдат промотирани с общи маркетингови стратегии, а туристическата инфраструктура в отделните общини да бъде включена в общия туристически продукт.Проектът, чиято стойност е 480 хил. лв. се финансира от ОП “Регионално развитие”. Предвижда се той да приключи през февруари 2015 година. В рамките на разработката ще бъдат предложени нови туристически пакети. Те ще бъдат представени на ваканционните изложения тази година в Санк Петербург, Берлин и София. Ще се организират и рекламни пътувания за туроператори и журналисти.

Целта е да се постигне диверсификация на стопанския живот в региона, да се намали териториалната концентрация на туристическите маршрути и да се преодолеят сезонните ограничения на ваканционните маршрути.

В пътеводителя на новите дестинации ще бъдат включени знакови туристически обекти като Свещарската гробница в Исперих, археологическия резерват “Абритус” в Разград, крепостта “Ковачевско кале” край Попово. Заедно с утвърдените брандове новите маршрути ще предлагат посещения на етнографски комплекси, вятърна мелница, фестивалите на киселото мляко и царевицата в Разград и Исперих.

standartnews.com

ОБЛАСТ РАЗГРАД ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД