Кметовете на Пловдив и Шънджън подписаха споразумение за побратимяване

Posted by at 16:36 0 Comment Print

Кметът на най-стария жив град в Европа – Пловдив, инж. Иван Тотев и Цин Ксу – кметът на най-младия мегаполис в Китайската народна република Шънджън, подписаха споразумение за побратимяването на двата града в рамките на започналия в Новотел „Пловдив” Българо-Китайски  бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014″.

В приветствието си кметът на Пловдив инж. Тотев каза, че Пловдив е индустриалното сърце на България и в рамките на Вашето посещение Вие ще имате възможност да се запознаете с научния, икономическия, образователния и културния потенциал на града ни. Ще се запознаете и с най-мащабния проект, обединил девет от общините в нашия регион – „Тракия икономическа зона”

Кметът на Шънджън Цин Ксу посочи, че България има славата на страна с качествено производство, особено в областта на земеделието и храните. България е страна на розите и е със стратегическо географско положение, а Пловдив е град с изключително дълга история. Шънджън е място, където се произвеждат висококачествени технологични продукти, част от които са представени на изложението „Произведено в Шънджън”, което съпътства Българо-Китайския бизнес форум в Новотела.

Кметът Цин Ксу изрази вяра, че предприемачите от двете страни ще намерят добър диалог в областта на медицинската апаратура. Надявам се Шънджън и Пловдив да работят тясно в областта на културата, образованието, спорта и опазването на околната среда. Ние поощряваме нашите предприемачи да търсят сътрудничество в Пловдив.

Надявам се двата града чрез този обмен и подписването на днешното споразумение да повишат качеството на живот на своите жители.

мапмедиа

ОБЛАСТ ПЛОВДИВ ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД