Хонгконгски милионер с мащабен проект край село Мусачево

Posted by at 9:28 0 Comment Print

За последните две години Мусачево здраво „дръпва” пред останалите населени места от община Елин Пелин. 1200 жители има селото, основният поминък, който доскоро се свързваше само със селското стопанство и животновъдството по-специално (отглеждане на биволи, до 1000 брави добитък в едни по-далечни години), сега тотално е пренасочен към работа в индустриалната зона на селото.

Основното е филиалът на  компанията ALC (Automotive Leather Company) – производител на кожени салони за автомобили, който е открит официално на 12 юни 2012 г.  Дейността на фирмата е свързана с изработка и износ на луксозни интериорни елементи от кожа за автомобилната индустрия. Инвестицията възлиза на 4 млн. евро. В момента в цеховете изкарват прехраната си над 800 човека от Елин Пелинската община, от Ихтиман, Ботевград и др. Тук се шият луксозните кожени седалки за БМВ, Мерцедес, Фолксваген…

Но най-новото, което стряска с мащаба на замисъла си и което се коментира и в кръчмата, и в домовете на хората, а най-често в кметския кабинет, е свързано с името и намеренията на милиардер от Хонгконг. Той самият, а и негови емисари- проектанти, архитекти, строители, мениджъри, посещават редовно селото в преговори да закупят 600 дка терен, който сега е собственост на МО. Идвали са поне 10 пъти, твърди кметът.

Идеята е срещу голф игрището в с. Равно поле, но в землището на Мусачево,  да построят един мини Лас Вегас /!/. Намеренията са да се изградят хотели със 7000 двойни стаи и игрални казина. По най-приблизителни сметки това начинание ще открие над 3000 работни места, включително да се построи и болница, както и две чисто нови пътни връзки към АМ „Тракия” и АМ „Хемус”.

Въпросните 600 декара ливади  по време на Втората световна война  са били военно-полево летище и тук са се приземявали изтребителите от XVII-та въздушна армия на Трети украински фронт. През 1960 г. на този терен е открито V-то световно първенство по парашутизъм. Сега трънаците са преобладаващи, а за летище не може и да се говори.

 

ОБЛАСТ СОФИЯ

Related Posts

Вашият коментар

КОНТАКТИ

ГЛОБАЛ АГРО ЕООД
Моб. 0898 680 550
Тел. 02/49 000 58
info@mapsbg.com

СПОДЕЛЕТЕ

Условия за ползване

Всички права са запазени.
Всички права на интелектуална собственост върху картографските информационни ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Глобал Агро ЕООД